Новости дана

У марту ће бити одржани само редовни београдски избори, а о парламентарним ће се разговарати кад за њих дође време, одлучио је Главни одбор Српске напредне странке, усвајајући тиме предлог лидера странке Александра Вучића. Чланица Председништва странке Маја Гојковић је изјавила да је за ту одлуку гласало више од 500 чланова Главног одбора, а да су четири била против. О кандидату напредњака за београдске изборе, и о тиму за те изборе, разговараће се на страначким органима, рекла је Маја Гојковић.

У Зимбабвеу је на хиљаде грађана изашло на улице града Харареа и позвало председника Роберта Мугабеа да се повуче с власти. Учесници протестног марша против Мугабеа машу националним заставама уз песму и плес, грле војнике и носе транспаренте с натписом "Не Мугабеовој династији", преносе агенције.

У Србији је званично пописано 2,2 милиона нелегалних грађевинских објеката. Како сада ствари стоје, уклањање објеката који не могу да буду уведени у правне оквире ни по једном основу, неће бити ни брзо ни једноставно, зато што интересовање грађевинских фирми за учешће на тендерима за поверавање тих послова скоро и да не постоји.

Пажњу јавности ових дана привукао је захтев Београдског универзитета да му се врати национализована имовина. Из те високошколске установе упозоравају да би, у супротном, могли остати без својих објеката. У Агенцији за реституцију кажу да нема бојазни да ће се то десити. Додају, међутим, да повраћај имовине није могућ.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Небојша Николић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво