У средишту пажње

Како Савет страних инвеститора оцењује пословну климу и реформе? Шта је наведено у Белој књизи за 2017-ту? Где је остварен напредак а у којим областима заостајемо?

Фискална консолидација, смањење буџетског дефицита и већа запосленост у приватном сектору позитивни су сигнали за стране инвеститоре који сведоче да је достигнут одређен ниво макроекономске стабилности. Страни инвеститори поручују да поштују настојања власти да унапреде пословну климу, али и наглашавају потребу да се реформе брже спроводе. Србија је за 12. месеци, од октобра прошле године, остварила највећи напредак у грађевинарству, заштити корисника финансијских услуга, транспорту и дуванској индустрији, а најмањи у погледу Закона о привредним друштвима, опорезивању добити правних лица, реституцији и стандардима квалитета у производњи млека. Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да ће до краја године бити дефинисан програм реформе Пореске управе, што је важно за ефикаснију наплату пореза и спречавање сиве економије- уз јачање испекцијског механизма. "На три кључна стуба треба да се фокусирамо - а то су привреда, јавна управа и владавина права" - навела је премијерка на представљању "Беле књиге 2017" Савета страних инвеститора.

Шта су још кључне препоруке страних инвестотора који једном годишње Влади Србије и јавности саопштавају своје виђење услова пословања и улагања у разним областима? Које измене предлажу у законодавној области и спровођењу прописа?

Гости емисије У средишту пажње су - Ана Фиртел, извршна директорка Савета страних инвеститора и професори Економског факултета - Милорад Филиповић и Божидар Церовић.

Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво