Спортски споменар

Репризирамо емисију у којој нам је гост фудбалер Ратко Свилар. Каријеру је почео у родној Црвенки, наставио у Војводини, а завршио у Андерлехту са којим је тријумфовао у Купу Белгије и Купу европске фудбалске федерације, а играо финале Купа европских победника купова. Био је државни репрезентативац и учесник Светског првенства у Шпанији 1982. Међу љубитељима фудбала остао је упамћен по атрактивним одбранама. Бранио је до четрдесет шесте године.

У емисији између осталог говори о: Војводини 70-тих година и сарадњи са великанима нашег фудбала Вујадином Бошковом и Тодором Веселиновићем, због чега каријеру није наставио у Партизану или Црвеној звезди, неуспеху државног тима на Мондијалу 1982. свом голманском стилу, али и сину Милету, такође голману, за којег су, још пре две године, у време снимања овог разговора, били заинтересовани и највећи европски тимови.

Аутор: Мирослав Нешић

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара