Мозаик времена

Трансјугословенски ауто-пут, још једно задужење државе у име народа, нова радна места, осовина линераног прогреса и просперитета, капитална будућност најважније су тачке обраћања Слободана Милошевића радницима, окупљеним грађанима и представницима медија 7. новембра 1990. године. Због чега су се окупили појашњавају новинари Светислав Вуковић и Душица Јовановић.

Смртна казна у Србији укинута је 5. новембра 2001. године. 5. новембар је и Европски дан одбране новинарства. А 5. новембра 1992. године председник Савезне Републике Југославије Добрица Ћосић, по датом обећању, одржао је конференцију за новинаре и дао још обећања.

Приликом посете Америци, после многобројних састанака премијер Србије Зоран Ђинђић дао је изјаву за „Глас Америке"  7. новембра 2000. године. Какво је стање у држави, шта нас чека, шта нам поручују, шта нам је чинити? Можда одговоре и знамо, али...

У емсији „Није српски ћутати" новинар Драган Бујошевић угостио је  политичара са Косова и Метохије Оливера Ивановића. Тог 4. новембра 2001. године уз Ивановићеву биографију и црни појас у каратеу, и портретисање политичких прилика и односа власти и народа. Једни се играју, а народ?

Поводом 50 година од Октобарске револуције, у Москву, на свечану параду, отпутовао је највећи син наших народа и народности Јосип Броз Тито.

Троструки народни херој беседио је тим поводом, на руском језику, 4. новембра 1967. године. Репортер је преводио за овдашње грађанство.

Радио Београд 1, 10.05

број коментара 0 Пошаљи коментар
Мозаик времена Мозаик времена

Аутор:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]