Мозаик времена

Трансјугословенски ауто-пут, још једно задужење државе у име народа, нова радна места, осовина линераног прогреса и просперитета, капитална будућност најважније су тачке обраћања Слободана Милошевића радницима, окупљеним грађанима и представницима медија 7. новембра 1990. године. Због чега су се окупили појашњавају новинари Светислав Вуковић и Душица Јовановић.

Смртна казна у Србији укинута је 5. новембра 2001. године. 5. новембар је и Европски дан одбране новинарства. А 5. новембра 1992. године председник Савезне Републике Југославије Добрица Ћосић, по датом обећању, одржао је конференцију за новинаре и дао још обећања.

Приликом посете Америци, после многобројних састанака премијер Србије Зоран Ђинђић дао је изјаву за „Глас Америке"  7. новембра 2000. године. Какво је стање у држави, шта нас чека, шта нам поручују, шта нам је чинити? Можда одговоре и знамо, али...

У емсији „Није српски ћутати" новинар Драган Бујошевић угостио је  политичара са Косова и Метохије Оливера Ивановића. Тог 4. новембра 2001. године уз Ивановићеву биографију и црни појас у каратеу, и портретисање политичких прилика и односа власти и народа. Једни се играју, а народ?

Поводом 50 година од Октобарске револуције, у Москву, на свечану параду, отпутовао је највећи син наших народа и народности Јосип Броз Тито.

Троструки народни херој беседио је тим поводом, на руском језику, 4. новембра 1967. године. Репортер је преводио за овдашње грађанство.

Радио Београд 1, 10.05

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво