Време спорта и разоноде

Да ли сте се, можда, некада запитали, шетајући зоо вртом у време поделе оброка `станарима`, ко с толико љубави, пажње и кретивности сецка све оне витаминске салате, бари и кува оброке, води рачуна о `менију` житеља веселог колектива на Калемегдану ? Ево прилике да сазнамо одговор током овог издања породичног магазина Радио Београда 1 - долази нам Споменка Доброта, главна куварица `Врта добре наде`, која у овом здању ради већ две деценије и савршено је упућена у све гастрономске тајне животиња које сусрећемо.

На Светском првенству у Лондону наши паратеквондисти имали су фантастичан учинак - освојили су осам појединачних медаља и два пехара за екипни пласман. У студију ће, као представници трофејне дружине, бити `девојка с крилима` Дејана Бачко, капитен Никола Спајић, као и главни тренер репрезентације Александар Андреевски.

Горица Поповић једна је од глумица коју аудиторијум `препознаје` као члана породице свакога од нас, редовно је у нашим домовима, али и у варошима које уметници не баш тако често обилазе. У њеној причи, управо су актуелне позоришна представа `Моја ти` и тв серија `Козје уши`, мада је с Горицом тешко мимоићи приче и о многим другим стварима и свету који нас окружује.

Долази нам и Вељко Шукало, председник Џет- ски савеза Србије,с лепим вестима о новој, седмој титули светског првака Фабија Инкорваље, који се од 2005. године такмичи са српским пасошем и под покрићем асоцијације овог атрактивног спорта. Шукало се, са својим изабраницима, спрема и за учешће на Светском купу у Папаји.

`Књиге на додир`, које притиском испуштају звукове, биле су истински хит на тек завршеном Сајму књига. `Пеца и шумски оркестар`, као и `Пеца и циркуски оркестар`, савршено дочаравају тонове разних инструмената, идеално су едукативно средство за малишане, али и друге којима су оваква учила потребна. У представљању ће нам, у име издавача `Креативног центра`, помоћи музиколог Душанка Јеленковић. Ради на Факултету музичке уметности, мајка је двојице дечака и рецензент је издања. Говориће нам о значају ових књига и значају музике за децу.

На ову причу надовезаће се и Мари Мари, певачица и аутор поп музике, која већ неколико година има своју звучну радионицу, у оквиру које `неке нове клинце` уводи у свет тајне доброг и квалитетног певања. Није лако бити педагог по том питању, посебно у земљи у којој на многим тв каналима деци обећавају куле и градове у емисијама сумњивих квалитета и уз, често, некомпетентне чланове жирија и комисија.

Не веровали или да, група `Неверне бебе` обележава четврт века постојања, прошло је брзо, муњевито, готово неосетно. Јубилеј ће бити обележен објављивањем бест- оф албума, као и концертима у 25 градова Србије, укључујући први у Новом Саду, заказан за 10. новембар. Гости у студију су Тијана Сретковић и бас гитариста Владан Ђурђевић.

Београдски `Пан театар` вратио се са фестивала дечјих позоришта у кинеском граду Миануангу, о чему прича редитељ Александар Малетин. Бележимо и премијеру представе `Црвени шешир`, о њој слушамо од глумице Наде Блам. У Дадову је први пут изведена представа `У цара Тројана козје уши`, у режији Даријана Михајловића. Драма `Жанка`, Миодрага Илића, биће премијерно изведена на сцени `Мадленијанума`, говоре о томе протагонисти Јелица Сретеновић и Петар Михаиловић. Нови филм Дејана Зечевића `Изгредници` светску премијеру имао је на фестивалу у Чикагу, о овом остварењу говори нам глумац Младен Совиљ. У тв серији `Пси лају, ветар носи`, Ана Сакић игра улогу Виолете опаснице, па  је пореди овом приликом са ликом Ингрид, из прошле тв епопеје са села. Причамо и о књизи `Борислав Станковић- господин кошарка`, чији је аутор новинар Александар Милетић, концерту флаутисткиње из Ниша Анђеле Братић у Београду и збирци прича ``Без `драги моји``, коју је написала Лидија Ћирић.

Наша најбоља џудисткиња Милица Николић освојила је сребрну медаљу на Грен слему у Абу Дабију. Јелена Дутина, државна првакиња у сквошу, дошла је такође до сребра, на турниру у италијанском граду Каре. У Пожаревцу се од сутра оџава позоришна смотра `У светлости Милене`, у Сечњу `Митровдански сусрет`,а у Лепосавићу републичка планинарска акција Шаторице. Најављујемо и позоришни фестивал у Аранђеловцу, Сајам пчеларства Дунавског региона у Новом Саду сајам вина у Лазаревцу и Фестивал младе ракије у Љутову, крај Суботице. О 49. изложби `Златно перо` говори председник Савета изложбе Павле Зелић. Чућемо и Неду Алексић, уз Марију Симић- победницу конкурса `Суперсте`, за пројекат `Артиш машталица`. У оквиру фестивала чембала, сутра увече у Дому војске концертно се представља Софија Перовић. Чућемо и низ других актуелности и информација, како из света спорта, тако и из јавног, културног и уметничког живота. Неће изостати ни уобичајени рецепт витеза кулинарства Милијана Стојанића- ове суботе испричаће нам како се прави македонски специјалитет пастрмајлија.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Извор слике са насловне стране: Večernje Novosti

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи