Мозаик времена

Дан после Светског дана сукње, на Светски дан штедње 31. октобра, Млађан Динкић је изабран за гувернера Народне банке Југославије. Те 2000. године у кратком обраћању посланицима и народу казао је да ће оправдати указано поверење. Ми му дајемо неоправдани, а вас подсећамо како је свеже изабраног гувернера најавио Драгољуб Мићуновић, посебно онај део о девизама, оружју и ручним бацачима.

Ноћ вештица обележава се у многим земљама у ноћи 31. октобра, уочи Дана Свих светих. Веровања и обичаји су разни и најчешће подразумевају маскирање. Када смо већ код Ноћи вештица и маскирања, баш тог последњег дана октобра 1996. године, у Центру „Сава", одржана је завршна конвенција Социјалистичке партије Србије. Окупили су се симпатизери, али и другови и другарице из Југословенске удружене левице и Нове демократије.

„Писање је неизбежно одговарање животу", рекао је писац Душан Матић 1. новембра 1960. године у емисији „Наши писци пред микрофоном".

Највећи син наших народа и народности Јосип Броз Тито посетио је Латинску Америку октобра 1963. године. Свечани дочек маршала са службеног пута уприличен је 1. новембра. Атмосферу нешто пре слетања председничког авиона слушаоцима Радио Београда донео је репортер Александар Златић.

Радио Београд 1, субота у 10.05

Извор слике са насловне стране: танјуг-срђан-илић

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво