Новости дана

Српска листа прогласила је победу на локалним изборима у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији. Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су Срби, гласањем на локалним изборима, показали да умеју да препознају рад и ко води бригу о заштити њихових интереса, али и да знају да препознају важност тренутка и одлука које доносе. У већини општина у којима су Албанци у већини, нема победника у првом кругу. У 19 општина биће организован други круг избора за председнике.

У Рафинерији Панчево почела је градња еколошког постројења "Дубока прерада нафте" која води ка укидању производње мазута без сумпора. Инвестиција је вредна 300 милиона евра. Инвестиције НИС-а су до данас обезбедиле да имамо најбоље гориво у овом делу Европе, рекао је председник Александар Вучић на свечаном обележавању почетка градње.

У 40-так градова Србије почело је прикупљање потписа за измену кривичног закона, односно увођење доживотне робије за убице и силоватеље деце, малолетника и трудница. Иницијативу покреће Фондација Тијане Јурић. Потписивање петиције биће организовано до недеље 29-тог октобра, а да би измене ушле у скупштинску процедуру, потребно је прикупити најмање 30 хиљада потписа у року од недељу дана.

Министар културе Владан Вукосављевић демантовао је вест коју су објавили поједини београдски медији да је украдена слика "Индустријализација" чувеног уметника Петра Лубарде, и новинарима у Дому синдиката показао да се она и даље налази у том објекту.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Извор слике са насловне стране: Politika

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво