Новости дана

На Косову и Метохији одржавају се локални избори на којима се бирају председници општина и одборници у 38 општина. На изборима учествује 35 политичких партија, једна коалиција, 30 грађанских иницијатива и 25 независних кандидата. Од 21-ог кандидата, колико их се пријавило за председнике општина са српском већином, највише их је са Српске листе.

У два најбогатија региона у Италији, Ломбардији и Венету јутрос су отворена бирачка места за референдум о широј аутономијии. Десничарски политичари сматрају да је потребна већа аутономија у областима као што су имиграција, порез и безбедност. Иако су се политичари из Ломбардије и Венета раније залагали за независност од Рима, лидери та два суседна региона на северу Италије јасно су казали да се референдуми односе на аутономију, а не на сецесију.

Од почетка године, кроз централни електронски систем за издавање грађевинских дозвола у Србији решено је скоро 12 хиљада захтева грађана и привредника који подижу нове или реконструишу постојеће објекте што је око 60 одсто бољи резултат у односу на исти период током 2016. Иако се дозволе сада издају у року који није дужи од једне радне недеље познаваоци прилика у јавној управи кажу да би тај поступак могао да буде јефтинији и једноставнији за спровођење.

Аустријски писац и публициста Карл Маркус Гаус и академик Миро Вуксановић отвориће вечерас 62. Међународни београдски сајам књига, који ће до 29. октобра под слоганом "Кључ је у књигама" окупити близу 500 излагача, од којих је 50 из иностранства. Уместо земље, почасни гост је немачки језик.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво