Новости дана

У Србији се обележава Дан сећања на жртве у Другом светском рату. Данас је и годишњица масовног стрељања у крагујевачким Шумарицама 1941. Крај споменика стрељаним ђацима и професорима одржана је јединствена антиратна манифестација Велики школски час. Претходно је одржан молебан, који је служио владика шумадијски Јован са свештеницима.

Влада Шпаније одлучила је да примени члан 155 шпанског Устава и предузме кораке за укидање легитимитета регионалне владе Каталоније, саопштио је премијер Маријано Рахој, после седнице савета министара централне владе у Мадриду. То је први пут у историји Шпаније да се централна влада позива на Устав како би расформирала регионалну владу и сазвала нове изборе. Шпански премијер Маријано Рахој има подршку водећих опозиционих странака у Шпанији за одржавање ванредних парламентарних избора у Каталонији у јануару. Каталонски званичници најављују масовне протесте због одлуке Мадрид

У Војводини све више пољопривредника са ратарства прелази на воћарство јер је то далеко исплативија производња. Стручњаци кажу да мала газдинства могу да опстану само ако се баве интензивном производњом, не само воћарством, него и повртарством и лековитим биљем.

На Косову и Метохији је више од 100 особа оболело од малих богиња, а две су преминуле. Начелница Инфективног одељења у Косовској Митровици Даница Радомировић је рекла да је ситуација тренутно стабилна и под контролом. Хоспитализована су два пацијента, код још пет особа је дијагностикована морбила, али су они пуштени на кућно лечење. Ширење болести је примећено углавном у срединама у којима није било редовне вакцинације.

Уредник емисије Наташа Ракетић

Уредник вести Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво