Време спорта и разоноде

Наша најбоље пласирана тенисерка на светској ранг листи Александра Крунић долази нам у госте после неколико година,с много искуства и пређене `километраже`. Радује се што је поново, макар на кратко, у Београду, који јој много недостаје током силних путовања с једног на други континент и учешћа на највећим светским турнирима.

Омладинци фудбалског клуба Бродарац, истински хит ове сезоне и државни прваци у својој категорији, направили су сјајан резултат и на европској сцени. У реванш утакмици првог кола УЕФА лиге младих, у гостима су савладали екипу из раелскогМакабија. Наредни ривал им је Сабуртало из Грузије. Са нама ће данас бити млади фудбалери шампиона Србије у овом узрасту, Матија Бабовић и Алекса Пејић, заменик капитена.

Женски одбојкашки клуб Партизан, који функционише после 45 година, већ је освојио и први трофеј, Куп Београда и играће у осмини финала најмасовнијег такмичења Србије. Владе Радичевић забележио је дивну, топлу причу са премијере филма `Чилеанци`, аутора Граде Бранковића, на њој се окупио низ познатих имена оног времена, будућих звезда европског фудбала и чланови незаборавне, последње југословенске репрезентације тог узраста. Атлетичарка Душица Топић је прва Српкиња која је у неком такмичењу у ходању прешла 50 километара. Чућемо и како је прошла последња овогодишња станица Кроса РТС-а, у Врбасу. 

Иако по годинама млад, Никола Јерковић има доста одбојкашког стажа као тренер. После ТЕНТ-а и Железничара из Лајковца, преузео је кормило панчевачког Динама, младе екипе, коју жели да очеличи, много чему научи и, можда већ догодине, изведе на европску сцену.

Ивана Тришић је најпре изабрана за Мис Београда, а недавно и за најлепшу девојку Србије.

Мисица је, иначе, из спортске породице, тренутно је на завршној години Правног факултета и жели да постане адвокат у области међународног права.

Маја Вукадиновић, културолог и аналитичар медија, долази нам данас у једном другачијем својству, као коаутор издања `Хроника доброг провода`. Све је почело 2001. године објављивањем фељтона у Политици, у сарадњи са Александром Миката. Др Вукадиновић утврдила је где се, како и због чега најбоље проводило у диско и ноћним клубовима старог Београда, од Лазе Шећера, преко `Цепелина`,`Монокла`, `Дуге`, `Нане`, `Таш клуба`...

`Циркусфера` је организација за развој савременог циркуса, уметничке анимације, савременог и уличног театра. Окупља посвећене младе уметнике који познаају вештину жонглирања, манипулацију објектима, акробатику, еквилибризам, технику кловна, глуму....`Циркусферу` ће слушаоцима овог, породичног радио магазина представити Данка Секуловић.

Долазе нам и чланови групе Witch 1, клавијатуриста Небојша Максимовић и бубњар Зоран Радовановић. Чућемо њихов нови сингл `На тебе не мислим`, који се појавио и у форми видео спота. Удружење балетских уметника Србије у понедељак додељује своја традиционална признања. На позоришним сусретима у Куману, Рале Миленковић награђен је `Маском Лазе Телечког. У Врњачкој Бањи у четвртак ће бити подигнута биста глумцу Драгану Николићу. Наредне суботе почиње 26. фестивал `Дани Зорана Радмиловића` у Зајечару. Први концерт у мраку, под називом `У светлости таме`, одржава се вечерас на `Коларцу'. Нишки карикатуриста Саша Димитријевић освојио је Гран при награду загребачког салона ауто- карикатуре, његов колега Тошо Броковић добио је специјално признање на међународном конкурсу у Белгији, док је Драгутин Карло Минић лауреат престижне награде `Јован Хаџи Костић`, коју додељују `Вечерње новости`.

Поред Сајма књига, у Београду се од 25. октобра одржава и Сајам образовања и научних средстава. У Јагодини прексутра почиње Фестивал дечјих и омладинских позоришта Србије. Пред нама је и `Футошка купусијада`, као и Сајам аутомобила у Новом Саду. `Последњи циркус на свету`- назив је романа кога је пре неки дан представио писац и новинар из Ниша Бранислав Јанковић. У среду ће у `Мадленијануму` бити премијерно изведена драма `Сенка Еуридика говори`. Комична опера `Љубавни напитак`, после две и по године, поново је на репертоару Народног позоришта у Београду. Улогом Адине, на сцени националног театра дебитовала је Душица Бијелић, сопран. У организацији удружења `Балкан омнибус`, вечерас- догађај под називом `Мондо култ`, промоција српске културе, науке и стваралаштва.

И ове суботе припремили смо доста бесплатних улазница за слушаоце наше емисије, за Дом омладине Београда и малу и велику сцену Академије 28, дакле за све генерације. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи