Романо Тхем

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са делегацијом Европске комисије, коју предводи Марија Гарсија Фидалго, о даљим корацима за унапређење положаја ромске националне мањине у Србији.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је на отварању Семинара о социјалном укључивању Рома и Ромкиња, да њихова инклузија у друштво није само питање једне институције, већ читаве Владе, невладиног сектора, ромских удружења и наших европских партнера.

Епидемија малих богиња са Косова и Метохије проширила се и на остатак Србије. Први случајеви забележени у ромској заједници.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је са представницима ромске националне заједнице о образовању и раду ромских породица, те о положају жена и деце

Мисија ОЕБС-а на Косову организовала је састанак са представницима релевантних институција, дипломатских мисија и грађанског друштва како би се решила тешка ситуација станара у згради за социјално становање у Племетини, општина Обилић.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се