Новости дана

Меморијалним маршом "Кораком слободе" у Београду је почело обележавање 73-годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату. У маршу су учествовали оркестри Војске Србије и МУП-а, представници Субнора, функционери Града и грађани који су имали прилику да на постављеним пунктовима погледају сценске приказе борби за ослобођење Београда. Министар одбране Александар Вулин рекао је да ће Србија остати слободна, сигурна, војно неутрална земља која ће сама одлучивати о себи. Марш је почео код споменика Обешеним родољубима на Теразијама, а завршен је на Тргу Републике, где је одржан концерт оркестра Министарства одбране.

Централна свечаност под називом "Слобода 2017" почеће сутра у 12 часова на аеродрому Батајница, где ће бити приказана најновија достигнућа наше војске. Централној свечаности у Батајници присуствоваће министар одбране Русије Сергеј Шојгу.

Шпанска влада ће на ванредној седници, сазваној за суботу, покренути члан 155 шпанског устава, који омогућава суспендовање каталонске аутономије, саопштено је из Канцеларије шпанског премијера. Специјална седница сазвана је након што је каталонски лидер Карлес Пуџдемон шпанском премијеру послао писмо у којем наводи да би каталонски парламент могао да гласа о усвајању формалне декларације о независности уколико шпанска влада не пристане на разговоре.

Поводом привођења 23-оје држављана Србије у словачком граду Шали, Министарство спољних послова саопштило је да је у информативном разговору у Медведову утврђено да две српске држављанке не поседују важеће путне исправе и оне су задржане у Прихватном центру, док је осталима дат рок од 7 дана да добровољно напусте Словачку. Двема српским држављанкама уручено је решење о забрани боравка у Словачкој у трајању од годину дана. Остали су враћени у град Шала и сви су добили решење о забрани боравка у Словачкој због поседовања нелегалне радне дозволе. Додаје се да амбасаду Србије у Словачкој нико осим једног радника није обавестио о хапшењу нити се обратио са захтевом за конзуларну заштиту.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво