Новости дана

Председник Србије Александар Вучић и амерички амбасадор Кајл Скот сагласили су се да треба наставити дијалог Београда и Приштине, као и имплементацију претходно договорених споразума, укључујући оне о правосуђу и о стварању Заједнице српских општина. Амерички дипломата је истакао да Вашингтон поздравља позив председника Србије на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији. Саговорници су констатовали да постоји повећан интерес америчких компанија за пословне прилике у Србији са циљем инвестирања.

Компанија "Грунер" из Немачке, која прославља десетогодишњицу рада у Србији, због проширења производње, у Власотинцу отвара нову халу. Један од највећих произвођача енергетских релеја за струјомере и аутомобилску индустрију запошљава у Србији 220 радника. У новом погону биће посла и за нове раднике.

У Пекингу је почео 19-ти Национални конгрес Комунистичке партије Кине - најважнији овогодишњи политички догадјај у тој земљи. Кинески председник Си Ђинпинг говорио је о смеру у којем ће Кина ићи у наредним деценијама. Он је рекао и да развој Кине не представља претњу ниједној земљи. Такође је навео да је његова земља "решена и способна" да осујети сваки покушај Тајвана о стицању независности. Конгресу присуствује око две хиљаде 300 делегата из свих крајева Кине.

У Приштини мале богиње има око 100 грађана, а морбиле су однеле и један дечји живот. Епидемија је забележена после 16 година. Богиње су се појавиле и у српским енклавама на Космету. Завод за јавно здравље Косовска Митровица пријавио је Институту "Батут" четворо оболелих, док је осморо лица било у додиру са оболелима. Због тога је почео појачан надзор на територији целе земље, и ванредна вакцинација невакцинисаних, за почетак у Грачаници и околини.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво