Код два бела голуба

Многи тврде да град који нема своја мистична места и урбане легенде није права метропола. У вечерашњој емисији ''Код два бела голуба'' чућемо причу о пет највећих мистерија Београда.

Нестали средњовековни град Жрнов, који се налазио на месту где је данас споменик Незнаном јунаку на врху Авале; лагуми, подземни пролази за које се везују многе тајанствене приче и за које многи верују да се простиру испод површине читавог града; мистерија везана за најстарију кућу у Београду, која се налази на Дорћолу; Римски бунар, који се налази на Калемегдану, и кога многи називају ''пупком света'', сматрајући га местом одакле је митски јунак Орфеј силазио у доњи свет; најбоље очувана и највећа кула Београдске тврђаве, чувена Кула Небојша - јесу пет места око којих су сплитале разне приче и легедне, места која и данас распаљују машту оних који воле да размишљају о прошлости.

Сваком од ових места у емисији посветићемо пажњу, рећи по чему је оно посебно и како је за себе везало безбројне приче и легенде.

Аутор емисије: Винко Стојић.

Насловна страна: Кула Небојша.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво