Романо Тхем

Данас говоримо више о последицама кажњавања сакупљача секундарних сировина којима је у Новом Саду, за разлику од Ниша и Пирота, забрањено да односе користан отпад из контејнера. Гост Света Рома је Шабан Салијевић председник Синдиката сакупљача секундарних сировина у Србији.

У Врању представљен Пројекат ,,Техничка помоћ за унапређење животних и стамбених услова ромске популације у неформалним насељима".

За крај говоримо о кампу у италијанском Ланћану који је окупио младе Италијане и Роме. Они су се међусобно дружили уз ромску музику, храну обилазак излетишта. Био је то покушај да се младима, посебно онима који су неромског порекла, прикаже другачија слика о Ромима као потпуно интегрисаним члановима друштва који живе као и други Италијани.

Емисију воде Уна Бериша и Лутвија Антић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се