Новости дана

Безбедносна ситуација у Србији је потпуно стабилна, грађани могу да буду мирни и сигурни и не дозвољавамо да се било каква нестабилност прелије на нашу територију - изјавио је министар одбране Александар Вулин на конференцији за новинаре поводом 100 дана Владе. Вулин је рекао да ће плате припадника Војске и Министарства одбаране од првог јанауара биће веће и од износа који су примали пре смањења. У наредном периоду, између осталог, планирано је да се настави набавка опреме и наоружања – каже министар одбране.

У више од 120 здравствених установа широм Србије, сви грађани, па и они без здравствене књижице, могу да обаве бесплатне превентивне прегледе. До 16 часова дежурају клинички центри у Нишу, Kрагујевцу, Новом Саду и четири клиничко-болничка центра у Београду, а своја врата су отворили и домови здравља, болнице и здравствени центри. Kако су најавили из тих здравствених установа радиће се гинеколошки прегледи, лабораторијске анализе и ултразвучни прегледи абдомена. Ово је други пут да Министарство здравља организује бесплатне прегледе, а најављују да ће Србија макар једном месечно бити једна велика ординација како би грађани проверили здравствено стање.

У Аустрији се одржавају парламентарни избори који ће, како се очекује, означити скретање те земље удесно и окончати дугогодишњу владавину велике коалиције социјалдемократа и конзервативаца. Аустријска народна странка, коју предводи актуелни министар спољних послова Себастијан Kурц, води у свим испитивањима јавног мнења. За друго место се боре Социјалдемократска странка, са актуелним канцеларом Kристијаном Kерном на челу и десничарска Слободарска странка.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Тина Амић

Радио Београд 1, 15.00

Извор слике са насловне стране: Tanjug 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи