Новости дана

Влада Ане Брнабић навршила је првих 100 дана рада. Премијерка у Kрушевцу сумира резултате.

Премијерка је изјавила да је, током 100 дана рада, Влада показала да Србија може храбро да иде напред и да се модернизује. Она је казала да је Влада фокусирана на интензивну дигитализацију, улагање у образовање, као и на економски развој, како би Србија била лидер региона у променама и стварању нових могућности за све. Поручује да Србија улази у процес брзог раста, нових прилика и значајно већег стандарда и свеукупно бољег живота. Премијерка је најавила да ће плате у јавном сектору бити повећане од јануара 2018. године пет, односно 10 одсто, а пензионери ће у наредних месец дана добити једнократну помоћ од пет хиљада динара и од јануара повишицу од пет одсто. Повишицу од 10 одсто добиће запослени у школству, здравству, социјалним службама, предшколским установама, судовима и тужилаштву, војци, полицији, безбедносним службама, установама за извршење кривичних санкција, култури и Пореској управи. Запосленима у државној администрацији и министарствима плате ће од идуће године бити увећане пет одсто, рекла је премијерка Ана Брнабић.

Симболичном предајом кључева, крушевачку Индустрију машина и компоненти "14. октобар" преузела је чешка корпорација Чехословак група. Чешка корпорација у свом власништву има више од 40 компанија, међу којима су "Татра" и "Авиа". Нови власник је најавио да ће до краја године запослити још 150 људи, а тренутно има око 130 радника.

Број страдалих у пожарима у Kалифорнији порастао је на 35. На стотине људи се воде као нестали и очекује се да ће број настрадалих расти. Уништено је најмање три и по хиљаде кућа, а ватра је захватила скоро 69 хиљада хектара земљишта. Широм Северне Kалифорније гори 17 пожара, а више хиљада ватрогасаца бори се са ватреном стихијом.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник емисије: Тина Амић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара