Време спорта и разоноде

После два сребрна одличја на Гран при такмичењима у Загребу и Ташкенту, џудисткиња Милица Николић долази нам у госте ове суботе. Прошле године била је и првак Старог континента, студирала је Полицијску академију, изузетно је занима форензика, али јој је спорт на првом месту.

Тренер Дејан Ђурђевић недавно се вратио из Узбекистана, где је водио тамошњи државни тим, али ће разговор с њим углавном протећи у знаку успеха репрезентације Србије, као и о актуелним дешавањима у свету фудбала.

На Европском првенству у Белгији у саватеу, нашим репрезентативцима припало је пет медаља. У студију ће с нама бити носиоци бронзаних одличја на овом такмичењу, Хелена Максимовић и Јован Стевановић, обоје чланови савате клуба `Горан Остојић`.

Данас причамо и о `Граничном случају`, психолошком роману који се бави најскривенијим деловима људског бића, наравно с његовим аутором Бојаном Ђоковић. Она је економиста по струци, десет година живела је у Швајцарској и већ првим остварењем скренула је пажњу читалачке публике.

Гитариста, аранжер и композитор Никола Стајић дипломирао је на чувеном Берклију, а у наш студио долази како би најавио свој концерт који се догађа 19. октобра у Дому омладине Београда. Биће то и својеврсна увертира за његов нови албум и предстојећу турнеју.

Kоинциденција - из Дома омладине долази нам и Драган Амброзић, одговорни уредник програма, како бисмо `прочешљали` комплетан програм 33. Београдског џез фестивала, који се крајем месеца одржава у нашем главном граду. Истим поводом, чућемо и Дејана Илијића, пијанисту нишког ансамбла `Ејот`, који музицира на овој манифестацији 26. октобра.

Током емисије биће речи и о актуелним такмичењима у ритмичкој гимнастици и теквондоу, `Спортској бајци` у београдском зоо врту, ватерполо утакмици баража за Лигу шампиона између Црвене звезде и шпанског Сабадеља, као и о другим актуелностима из света спорта, јавног и културног живота. Амела Терзић прича нам о учешћу на уличним тркама у Ћуприји и Пожаревцу, Оливера Јевтић о освајању првенства Балкана, у својој 40. години. Чућемо и нашег најбољег бициклисту Душана Рајовића, после напорне и дуге сезоне. Kошаркашки тренер и председник ОKK Београда Владе Ђуровић одржао је серију предавања у Сингапуру. У Трстенику се одржава Сајам лова, риболова и сеоског туризма. Добили смо и нову Мис Србије, зове се Ивана Тришић, а представиће нам је Весна де Винча.

`Борини позоришни дани` одржавају се од 22. октобра у Врању, о томе од директора позоришта Ненада Јовића. У Раброву крај Kучева, од 19. октобра су позоришне свечаности Жанки у част. У позоришту Бошко Буха синоћ је премијерно изведена представа `Поштени провалник`, саговорник нам је глумац Немања Оливерић. Игор Бојовић је аутор текста за представу `Мали каплар`, која је-у режији Саше Габрића- изведена у позоришту `Душко Радовић`. У СНП-у, у Новом Саду, такође премијера - о представи `Фортинбрас се напио`, прича глумица Алиса Лацко. Ана Софреновић је, после осам година, опет на `даскама које живот значе`, и то захваљујући представи `Зојкин стан`, која- како каже- обједињује њене културне афинитете.

Мост љубави у Врњачкој Бањи, на Липовачкој речици, прети да се уруши од превеликог терета, па је у Врњцима одлучено да се се све те заклетве љубави излију у бисту Десанке Максимовић. У Бабушници се наредне суботе одржава `Вурдијада`, данас и сутра у ДОБ-у је `Балкан чиз фест`, сајам сирева из региона. На дан ослобођења Београда одржаће се и `Скадарлија фест.` Поводом Светског дана животиња, награде за промоцију и добробити животињског света добили су Ратко Божовић и Александра Kовач. Највљујемо и гостовање норвешког мултиинструменталисте Бернхофта у `Битеф арт кафеу`, као и вечерашње гостовање Биг бенда РТС-а у Дому војске у Нишу. Најављујемо и излазак књиге `Рокенрол у канџама интернета 2`, аутора Бранимира Локнера и Предрага Јовановића. Током емисије чућемо и неизоставног витеза кулинарства Милијана Стојанића, с новим рецептом.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво