Мозаик времена

Војном парадом 20. октобра 1974. године обележено је тридесет година од ослобођења Београда у Другом светском рату. Присутни су били многи народни хероји и највећи међу њима, троструки херој, Јосип Броз Тито. Свирана је химна „Хеј, Словени“.

Поводом 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату и 100 година од почетка Првог светског рата, Београд, Србија и свет су видели још једну параду „Корак победника", додуше обележену неколико дана раније 16. октобра 2014. године. Командант параде био је начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић, а почасни гост председник Руске федерације Владимир Путин. Ромињала је киша.

Поводом завршетка радова на аутопуту Братство и Јединство, на некадашњем Тргу Маркса и Енгелса у Београду, 20. октобра 1963. године, одржан је велики народни митинг. Скандирало се, певало, клицало. Радост је врцала спонтано на све стране. Говор је одржао Александар Лека Ранковић. Поред похвала, било је и помало осуде омладинаца и омладинки, али и штампе која квари младеж. Фуснота: Сексуалана едукација са највишег нивоа.

Радио Београд 1, 10.05

Извор слике са насловне стране: Novi magazin 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво