Новости дана

Други дан Београдског безбедносног форума у хотелу Хајат, посвећен је расправи о Берлинском процесу у Београду, као и доприносу партнерства НАТО-Србија безбедности западног Балкана. Премијерка Ана Брнабић оценила је да нема успешних европских интеграција ни економског развоја Србије без регионалне стабилности и истакла да Србија треба да остане при војној неутралности. Заменица генералног секретара НАТО Роуз Готемилер казала је да Алијанса поштује такав став инаставља сарадњу кроз различите врсте партнерства.

Анализирамо домете дводневне посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана. Српски привредници треба да искористе одличан политички однос са Турском и потписане споразуме који омогућавају да се економска сарадња одвија по олакшаној процедури, каже министар Расим Љајић.

Смањење плата у јавном сектору и пензија већих од 25.000 Влада Србије је, као меру штедње, орочила до краја 2017. године. Истражујемо, да ли ће плате и пензије бити враћене на ниво пре новембра 2014. када је мера почела да се примењује?

Министар Зоран Ђорђевић изјавио је да измене Закона о финансијској подршци породица са децом предвиђају правичнију расподелу социјалних давања, као и повећање износа родитељских додатака за прво дете на 100.000 динара. Очекује да измене закона буду на дневном реду Скупштине Србије средином новембра, како би почеле да се примењују од 1. јануара 2018. године.

Уредник емисије - Наташа Ракетић

Уредник вести - Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи