Романо Тхем

У шумадијском округу готово да нема забележених случајева дискриминације, међутим пракса показује да се дискриминација може препознати и регистровати.

Генерални директор Дирекције ЕУ за преговоре о проширењу и суседску политику Кристијан Данијелсон присуствовао часу ромског језика у Основној школи у Крагујевцу.

Припадници појединих националних мањина у Србији целокупну наставу на свом језику могу слушати на осам језика, међутим припадници буњевачке, влашке, македонске, ромске, украјинске и чешке националне мањине немају могућност да похађају целокупну наставу на језицима своје мањине, али слушају предмет „Матерњи језик са елементима националне културе".

Две ромске породице којима је МУП Македоније одузео право да у суседне земље путују са личним картама, жртве су расне дискриминације, недавно је пресудио суд у Скопљу.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво