Романо Тхем

Истраживања показују да су у нашој као и у многим земљама света, дечији бракови и те како присутни. Поводом Међународног дана девојчица, Координационо тело за родну равноправност Владе Републике Србије и УНИЦЕФ организовали Округли сто “Дечији бракови у Републици Србији“.

Представници Националног савета ромске националне мањине, одржали су састанак са Гремом Тиндалом менаџером пројектно-оперативног центра УНОПС-а у Србији. Тема састанака била је међусобна сарадња и размена информација које су од суштинског значаја за послове којима се баве обе организације.

Удружење младих Рома Србије позива младе припаднике ромске заједнице да се пријаве на тренинг организован у оквиру пројекта ‘'ТРАДИЦИЈА НИЈЕ УВЕК ОПЦИЈА". Циљ пројекта је стварање услова за бољи положај младих у ромској заједници и ширем друштву.

За крај преносимо искуство младог Рома из Чешке, Романа Кокија, који говори о свом трауматичном одрастању и промену животних ставова које му је донело образовање.

Емисију воде Уна Бериша и Лутвија Антић.

На насловној страни - Грем Тиндал

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво