Новости дана

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је у дводневној посети Србији током које ће разговарати с највишим државним званичницима, учествовати на српско-турском пословном форуму и посетити Нови Пазар. Са председником Турске је дошло осам министара и 185 привредника заинтересованих да улажу у Србији. Очекује се потписивање новог Споразума о слободној трговини две земље, као и потписивање уговора о доласку неколико турских компанија у Србију.

Председница Владе Србије Ана Брнабић почиње дводневну посету Бриселу, где ће учествовати на седници Комитета за спољне послове Европског парламента. Током два дана са европским званичницима разговараће о евроинтеграцијама Србије и отварању нових поглавља у преговорима са Европском унијом.

У Барселони је појачано присуство полицијских снага испред зграда најзначајнијих институција, а парк који окружује регионални каталонски парламент је затворен, у ишчекивању могућег проглашења независности Каталоније од Шпаније и реакције шпанских власти. Иако каталонски председник Карлес Пуџдемон није открио шта ће рећи у 18 часова, када је планирано одржавање пленарне седнице каталонског парламента, регионални политичари очекују усвајање Декларације о независности.

У свету се 10. октобар обележава као Дан менталног здравља. Проценује се да 450 милиона људи широм планете има неки ментални поремећај. Расте број оболелих и у нашој земљи, па само са депресијом живи око 400 хиљада људи.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво