Новости дана

Бивши комадант Територијалне одбране Армије Босне и Херцеговине Насер Орић ослобођен је оптужби за злочине над српским ратним заробљеницима на подручју Братунца и Сребренице током 1992. године. Суд Босне и Херцеговине првостепеном пресудом, оптужби је ослободио и Сабахудина Мухића, бившег припадника територијалне одбране Армије БиХ. Орић и Мухић били су оптужени за учешће у убиствима три српска заробљеника у местима Залазје, Лолићи и Куњерац.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је ослобађајућу пресуду Насеру Орићу као неприхватљиву и недопустиву. Позвао је Србе који раде у Суду и Тужилаштву Босне и Херцеговине да напусте те институције, а све српске представнике у заједничким институцијама у Сарајеву да откажу легитимитет Суду и Тужилаштву БиХ.

Реагујући на ослобађајућу пресуду Насеру Орићу, председник Србије Александар Вучић изјавио је како је јасно да ћемо за правду морати да се боримо сами и да ћемо само ми увек бити оптуживани. Вучић је позвао Србе да не изговоре ниједну тешку реч против Бошњака и да заједно граде будућност.

У дводневну посету Србији стиже председник Турске Реџеп Тајип Ердоган. С њим долази 185 привредника спремних да инвестирају у Србији.

Заменица шпанског премијера Сораја Саенс де Сантамарија поручила је да ће шпанска влада бити спремна да делује уколико каталонски сепаратистички лидери сутра прогласе независност Каталоније, као што су обећали. Најавила је да ће у том случају бити донете одлуке о обнављању закона и демократије.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво