Романо Тхем

Данашњу емисију највећим делом посвећујемо проблему становања припадника ромске мањине у Србији. Проблема има у нишком насељу Медошевац где, као и у Чачку, неромско становништво не жели Роме за комшије. Ови поводом смо разговарали са Османом Балићем, председником организације Лига Рома са седиштем у Нишу.

Из Београда нешто позитивније вести. Ромске породице које живе у београдским насељима Макиш 1, Макиш 2, Ресник, Јабучки рит и Кијево требало би да почну са усељавањем у социјалне станове у насељу Овча и у сеоска домаћинства. Реч је о пројекту "Саградимо дом заједно" који би у две фазе требало да збрине око 1000 становника росмких неусловних насеља.

За разлику од Београда, у Краљеву Роме исељавају из социјалних станова и то без обезбеђеног алтернативног смештаја. Реч је о 33 породице које су интерно расељене са Косова и којима градске власти траже месечну зараду од најмање 75 евра по члану домаћинства како би наставили са коришћењем социјалних станова.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи