Недељом за село

Оптимални рокови за јесењу сетву почели су да теку, а од најављених мера помоћи пољопривредницима због суше у примени је само набавка семенског материјала и субвенционисани кредити са сниженом каматном стопом. Министар пољопривреде тврди да ће наредних недеља пољопривредници моћи да набаве енергенте и остали репроматеријал уз финансијску помоћ министарства. О регулисању дугова за накнаду за одводњавање још се разговара са министарством финансија.

Србија би у новембру од Европске комисије могла да добије "зелено светло" за коришћење средстава ИПАРД-а у вредности од 175 милиона евра. Први конкурси очекују се у децембру или најкасније у јануару.

После боравка у Москви, због сумње да се из Србије реекспортује воће и поврће, министар пољопривреде каже да ће наша земља учинити све да не угрози извоз у Русију.

Младим пољопривредницима највећи проблем су финансијска средства, чуло се, поред осталог на конференцији "Млади привредник у пољопривреди ", која је одржана у Новом Саду.

За пчеларе је ова година била лоша, пре свега због подбачаја багремове паше. Срећом, има старих залиха па ће меда бити довољно.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво