Време спорта и разоноде

Прошле суботе кик боксерка Марина Спасић, у оквиру велике фајт вечери, у категорији до 60 килограма, савладала је Италијанку Донателу Пану и освојила појас интерконтиненталног шампиона. Прво, па - женско, то ће бити девиза овог издања породичног магазина Радио Београда 1. Са задовољством ћемо угостити младу даму која је постигла велики успех.

Премијерно представљамо и девојчице које ће бранити боје Србије на дечјој Песми Евровизије у Грузији, Ирину Бродић и Јану Пауновић. Оне су на домаћем избору победиле песмом под називом `Цео свет је наш`, за коју је музику креирао Огњен Цвекић, кога ћемо такође чути током емисије.

Одбојкашки тренер Драган Кобиљски враћа се на ужарену клупу Црвене звезде. Посао неће бити лак, јер је Звездин тим потпуно подмлађен, али је Кобиљски познат као педагог који воли да ради с онима који тек крећу пут успешних каријера. Иначе, недавно се вратио из Ирана, где је био члан стручног штаба тамошње репрезентације, предвођеног Игором Колаковићем. Начинили су огромну ствар, освојили прву медаљу у овом спорту у историји Ирана, носиоци су бронзане медаље на Светском купу, одржаном у Јапану.

Октобар је месец посвећен женама оболелим од рака дојке,али не само због тога, гошћа нам је глумица Нађа Родић. Својевремено успешна и на музичком плану, по путујућем позоришту `Чуперак` са супругом и децом Сандром и Алеком, ових дана охрабрује све оне жене које пролазе кроз борбу са најтежом болешћу, јер је и сама имала најтежи облик канцера, а о томе је написала и роман под називом `Живот на длану`.

Уз уметнички ансамбл `Станислав Бинички` и неколико драгих колега, Елеонора Баруџија одржаће концерт у свечаној сали Дома војске Србије наредног петка. Ето идеалног шлагворта за разговор са овом певачицом, од евровизијских учешћа до актуелне музичке вечери, коју вредно и с љубављу припрема.

Овог викенда у главном граду играју се два одбојкашка турнира - меморијални, у знак сећања на Иву Вујошевић, кога организује ЖОК Раднички и 35. турнир ЖОК Обилић. Одбојкашице Железничара из Лајковца освојиле су Балкански куп, овог викенда су на турниру у Румунији. Чућемо и Бориславу Перић- Ранковић и Митра Паликућу који су освојили нове медаље за Србију- наша репрезентација добила их је чак шест - на Европском првенству за параолимпијце у Словенији.

Композитор, вокална солисткиња, инструменталиста и аранжер Сања Марковић узеће учешће на Београдском џез фестивалу са својим саставом, том приликом представиће и свој први први албум.

У студију ће бити и једна од златних девојака са недавно завршеног одбојкашког шамипоната Старог континента у Азербејџану. Бојана Миленковић, примач сервиса и најмлађи члан одбојкашке репрезентације Србије поделиће с нама утиске са свог првог великог спортског славља у каријери. 

`Нечујно 5`, то је назив фестивала кратког и подводног филма који се овог викенда одржава у Дому омладине Београда. У Дому културе Студентски град биће представљен четврти број часописа `Књижевна фантастика`. `Сатира фест`, у организацији Београдског афористичарског круга, биће отворен 10. октобра. Горица Поповић говори нам о ангажману у тв серији `Козје уши` и новој позоришној представи `Моја ти`. Исидора Минић такође има пуне руке посла, у последњих неколико месеци глумила је чак на три `фронта`. Биће речи и о актуелном `Гете фесту`, међународном фестивалу етнографског филма, као и о изложбама Драгана Трајковског, Наташе Кокић и Владана Срдића.

Данас у Крагујевцу почиње позоришни фестивал `Јоаким фест, у Бајиној башти одржавају се `Дани Раче украј Дрине`, док су на Дивчибарама у току Дани гљива. У Ковачици је актуелан Вашар рукотворина, у Богатићу позоришни дани `Миливоје Мартиновић Мартин`, у Сремским Карловцима манифестација `Тимско бдење душе`. У селу Огар код Пећинаца наредне суботе је `Курзовина фест`, тада у Малом Црнићу почиње и ФЕДРАС, фестивал драмских аматера села Србије. Најављујемо и `Балкан чиз фестивал` у Београду, као и лепа дешавања у Рашкој. Кроз разговор с гостима, идемо и у сусрет предстојећем Београдском џез фестивалу.

Поред свега наведеног, биће и низ других актуелности из света спорта, као и јавног, културног и уметничког живота. Редовним слушаоцима овог програма делимо бесплатне улазнице за дешавања у Дому омладине Београда и обе сцене Академије 28. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво