Иза кулиса

Гошћа: Мирјана Матић, оперска певачица и глумица

„Фантом из Опере" је роман француског писца Гастона Лерукса из 1910. године који је своју највећу популарност доживео кроз бројне позоришне и филмске адаптације од којих се издваја мјузикл Ендрју Лојд Вебера из 1986. године. Српска верзија овог мјузикла премијерно ће бити изведена 7. октобра у Позоришту на Теразијама.

Улога Фантома поверена је Слободану Стефановићу, у алтернацији са Николом Булатовићем. За улогу Kристин изабрана је седамнаестогодишња Марта Хаџиманов, у алтернацији са Мирјаном Матић. Раул је Иван Марковић, у алтернацији са Славеном Дошлом. Улогу Kарлоте тумаче првакиња Опере Народног позоришта у Београду Снежана Савичић Секулић и Мирјана Стојановић, док је Пјанђи Љубомир Поповић. Режија београдске верзије ‘'Фантома из Опере'' поверена је Југу Радивојевићу, који је на сцени Позоришта на Теразијама до сада поставио већ два мјузикла: ‘'Продуценти'' и ‘'Mamma Мia!''.

Мирјана Матић је рођена у Ваљеву. Своје основно музичко образовање започиње у МШ „Живорад Грбић" на одсеку за клавир. Средњу музичку школу, такође на одсеку за клавир, завршава у МШ „Исидор Бајић" у Новом Саду. Основне студије уписује 2008. године на Академији Уметности у Новом Саду, музички департман, на одсеку музичке педагогије. У току студија, уписује нижу, а затим и средњу музичку школу „Исидор Бајић" на одсеку за соло певање, у класи проф. Анђеле Чивовић Сарамандић. По завршеним основним студијама на одсеку за музичку педагогију, исте године (2012.) уписује основне студије на Факултету музичке уметности у Београду на одсеку за соло певање у класи проф. Николе Kитановског. Од 2014. године члан је Позоришта на Теразијама.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво