Време спорта и разоноде

Лазар Коларић и Ђорђе Клашнић у Драчу су постали прваци Балкана у бич волеју. Пред њима су нова узбуђења и такмичења у Бурси, Кини и Холандији, циљ им је зацртан - да се нађу на Олимпијским играма 2020. године у Токију. Са младим Новосађанима разговарамо о овом атрактивном спорту и свим лепим стварима које им је донео.

У госте нам долази и Стефан Ћирић, тренер под чијим се вођством ватерполо клуб Партизан пролетос окитио шампионским ловором. Актуелни првак државе ових дана добија доста кадровских појачања и игра пријатељске утакмице, у оквиру припрема за нова такмичења.

Женски одбојкашки клуб Раднички са Црвеног крста враћа се на спортску мапу, креће из почетка, од Друге лиге - центар, у жељи да настави традицију и ишколује неке нове девојчице. Са њима се увелико ради на више пунктова у граду, уз стручан тренерски кадар, о чему ће нам данас у емисији говорити Никола Биберовић, дугогодишњи тренер, сада спортски директор Радничког  

Петнаести међународни салон стрипа одржава се у Студентском културном центру, једно од признања резервисано је за учесника данашње емисије Марка Стојановића. Један од најангажованијх и најпродуктивнијих стрип аутора код нас, предавач у школи стрипа „Никола Митровић Кокан", која ради при лесковачком Културном центру, представиће нам своје ново издање, тек изашло из штампе, a зове се „СТРИПовање".

Докторка Јелена Адам, која се бави нефроваскуларном хирургијом у Клиничко болничком центру Звездара, с успехом већ годинама објављује стихове који излазе директно из душе, Овога пута долази нам са новом збирком песама под називом „Кликтај".

После 45 година чекања, навијачи Партизана коначно ће имати за кога да навијају у највишем рангу такмичења за одбојкашице. Црно - беле даме вратиле су се у елиту, само сезону пошто је женска секција поново почела са радом, после четири и по деценије паузе. У ишчекивању суперлигашког такмичења, девојке играју куп утакмице и ето лепих тема за разговор са тренером ЖОК Партизан, Иваном Стељићем. Женска репрезентација Србије данас од 16 часова игра полуфинални меч на Првенству Европе у Бакуу, па ћемо уз Стељићеву помоћ испратити и кретање резултата у мечу за медаље. 

И  ове суботе пратимо и најављујемо низ туристичко- културних манифестација које се одржавају широм Европе. Стиже нам `Радост Европе`, манифестација која се одржава још од 1969. године. Међународни сајмови `Лорист` одржавају се у Новом Саду и подразумевају лов, риболов, спорт, хортикултуру, еко свет, туризам и коњарство. У Кањижи се наредног викенда одржава међународни фестивал кукуруза. Најављујемо и Опленачку бербу грожђа у Тополи, Београдски дечји фестивал, интернационални позоришни фестивал малих сцена `Јоаким фест` у Крагујевцу, као и манифестацију `Обредни хлебови` у Баточини.

Сликарка Гордана Томић има изложбу `Беспредметни светови` у галерији `Сингидунум`, у Музеју примењених уметности одржава се 54. Дечји октобарски салон, у Савременој галерији у Зрењанину биће одржано дванаесто Бијенале акварела. Реномирани уметник Драган Стојков у уметничком центру `Париски круг`, у Македонској улици, изложио је нових 17 дела из такозваног `електронског циклуса`. Српско народно позориште из Новог сада нову сезону започело је балетом `Жизела`, чућемо главну јунакињу, балерину Ану Ђурић. У галерији 212 изложбом `Велови` представља се Владимир Дуњић, почела је и нова сезона Београдске филхармоније. У Новом Саду овог викенда екипа пројекта `Чепом до осмеха` прави мозаик од пластичних чепова величине 621 метар, с мотивима екологије и заштите животне средине.

Футсал репрезентација пласирала се на европско првенство које се почетком наредне године одржава у Словенији. Чућемо утиске нашег селектора Горана Иванчића о мечу који их је довео до Првенства Европе, али и прве утиске о ривалима с којима ће бити у групи.

Омладинци Бродарца одиграли су прву утакмицу у оквиру Лиге шампиона са Макаби Хаифом, о том и реванш мечу прича тренер српског клуба Милан Куљић. Рукометашице Србије одиграле су утакмицу с Фарским острвима, сада следи пут у Македонију - чућемо размишљања Анђеле Јањушевић и Сање Радосављевић. Марко Пецарски и званично је постао члан КК Партизан, с црно- белима је потписао уговор на четири године. У Нишу се игра дерби сусрет рукометне лиге за даме, у коме Наиса дочекује екипа Бекамента из Аранђеловца, за нашу емисију говори тренер Нишлијки Светислав Бели Јовановић. Кик боксерка Марина Спасић, у категорији до 60 кг, наредне суботе, у оквиру велике фајт вечери, показаће своје умеће, у мечу са итаијанском ветеранком Донателом Пану. На Кошутњаку је одржан међународни турнир за кошаркаше у колицима, о коме нам прича познато кошаркашко име Владимир Кузмановић, он је и додељивао награде најуспешнијим такмичарима.

У финишу данашње емисије, решаваћемо и нека текућа питања. У госте нам долази Соња Броћета, дама која је постала први витез ракије у Србији и тако разбила предрасуде да се само мушкарци разумеју у `ватрену воду`. Баш то што је представница лепшег пола, омогућава јој да у жирирању, на разним такмичењима, пресуђује без пардона, искрено и само на основу квалитета ракије.  

Ту су и бесплатне улазнице за разна дешавања из света културе за наше редовне слушаоце, као и уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво