Новости дана

У Немачкој се одржавају парламентарни избори. Главни ривали су демохришћани канцеларке Ангеле Меркел и социјалдемократе Мартина Шулца. Право гласа за нови сазив Бундестага има 61,5 милиона Немаца. Бирачка места у 299 изборних округа, затварају се у 18 часова, а резултати се очекују вечерас или сутра ујутру.

Потпредседник косовске владе и министар за повратак и заједнице Далибор Јевтић изјавио је да изговора више не сме да буде и да Заједница српских општина мора да буде формирана и то по моделу који је договорен у Бриселу. Инсистираћемо да се Заједница формира већ у току наредне године, а не 2021., како пише у Владином програму, рекао је Јевтић.

Председник Александар Вучић уручио је пасош Србије британском глумцу и редитељу Рејфу Фајнсу. Образложено је да је он кроз свој уметнички рад, али и пословне активности, несебично промовисао Србију, наше локације, филмске продукцијске капацитете и људе. Од 2007. када је у Београд дошао тражећи локације за свој редитељски деби "Кориолан", он се често враћао, а ових дана је овде јер део свог новог филма о Рудолфу Нурејеву снима у Србији. Британски глумац 23. јуна био је и гост на свечаности коју је Вучић организовао поводом ступања на дужност председника Србије.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво