Новости дана

У току ноћи полиција је на теририторији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Пријепољу свеобухватно контролисала саобраћај како би пронашла особе које су на потерници, открила наркотике, нелегално оружје и предмете који потичу од кривичних дела или су у вези са тим делима. МУП је саопштио да су том акцијом демонстрирали спремност да у најкраћем времену подигну ресурсе и поступање на највиши ниво како би се заштитила безбедност грађана, њихова имовина и преконтролисале особе и возила. Најављује се да ће ради максималне заштите безбедности грађана припадници Министартава унутрашњих послова наставити са таквим активностима на територији свих полицијских управа.

Последњег дана боравка у Њујорку, на маргинама заседања Генералне скупштине Уједињених нација, министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са министрима иностраних послова Таџикистана, Еритреје и Бутана. Дачић је захвалио својим колегама на принципијелној позицији те три земље о питању Косова и Метохије. Сумирајући учешће Србије на Генералној скупштини Дачић је рекао да Србију очекује озбиљан дипломатски напор у наредном периоду и да је сигуран да Косово неће победити Србију пред Унеском.

Србија од свих очекује да се држе одредаба међународног права и уговора који су потписани и гарантују мир и сигурност на простору Косова и Метохије, саопштио је министар одбране Александар Вулин поводом најновијих изјава косовског председника Хашима Тачија. На простору Косова и Метохије, КФОР је једина оружана сила, рекао је Вулин. Напомиње да је и јуче у седишту НАТО-а рекао да је за нас апсолутно неприхватљиво формирање војске Косова и да ћемо се ми држати Резолуције 1244 и Војнотехничког споразума". Током боравка у Њујорку, Тачи је за приштинске медије рекао да ће Косово до краја године имати своју војску и да никоме неће бити дозвољено да то блокира.

Иран је успешно тестирао нову балистичку ракету средњег домета. Она може да достигне већину циљева на Блиском истоку, укључујући и Израел. Пројектил Корамшар представљен је током војне параде у Техерану одржане поводом годишњице ирачко-иранског рат. Има домет од 2 хиљаде километара. До тестирања је дошло у јеку напетости између те земље и Сједињених Америчких Држава и упркос упозорењима званичног Вашингтона да је спреман да одустане од нуклеарних договора светских сила и Ирана.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи