Недељом за село

Држава ће помоћи пољопривредницима који су претрпели штету од суше. Мере су већ спремне, а детаљи ће се знати почетком октобра, каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић и напомиње да ће се помоћ, поред осталог,  односити на семе и енергенте. 

На северу Војводине ове године површине под уљаном репицом готово су дупло веће него лане. Ратари кажу да је то профитабилна култура од које стиже први новац.

Протекле недеље били смо у лесковачком крају где се ових дана бере паприка. Ајварка, индустријска паприка, бабура....Има је свих врста и облика. И поред суше, род и квалитет је одличан јер нема парцеле која није наводњавана. У селу Доња Локошница разговарали смо са произвођачима индустријске паприке од које се добија алева. То селу зову и Црвено село јер је у њему готово свака кућа окићена венцима паприке која се најпре суши на сунцу, а онда иде у сушаре и на млевење.

Посетили смо и произвођаче чувеног лесковачког домаћег ајвара, са заштићеним географским пореклом. Спрема се на традиционалан начин, на "смедеревцу", а укус и мирис су му непоновљиви.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво