Мозаик времена

Због све већег незадовољства животом на Kосову и Метохији Срби су те 1988. године организовали низ митинга у већим градовима Србије. Један од њих био је у Нишу 24. септембра. Порука је послата, а да ли су они који су могли учинити нешто поруку примили, зависи са које стране покрајинске границе слушате овај прилог.

Суверенитет и интегритет Kосова и Метохије и ефикасан модел који је створила влада Србије за решавање кризе у јужној покрајини била је тема обраћања Бориса Тадића на Генерaлној скупштини Уједињених Нација 27. септембра 2007. године.

Заседање Народне скупштине Србије 27. септембра 1991. године. Расправљало се о политичкој ситуацији у Србији. Лајт мотив излагања Зорана Ђинђића је парадокс. Парадоксално је то што држава званично није у рату, а њени грађани јесу, што је одговорност за стање у држави и друштву на посланицима, а сигурност грађана треба да је императив. Чек, чек, одговорност је на коме?

На питање колико смо безбедни и да ли категорија дезертерства постоји одговорио је министар одбране Републике Србије, генерал потпуковник Томислав Симовић, 28. септембра 1991. године. Новинар је био Момчило Бошковић.

Радио Београд 1, 10.05

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво