У средишту пажње

У средишту пажње о казненој политици у домену насиља над децом.

У првих седам месеци ове године пријављен је нестанак 674 малолетника, од којих је полиција пронашла 640, док се за 34 још трага. Обраћајући се на недавно одржаној конференцији "Безбедност и одговорност 2017" коју је организовала Фондација "Тијана Јурић", министар полиције, такође је навео и да је у акцији " Армагедон" ухапшено 155 особа због сексуалне злоупотребе малолетних лица на интернету. Према његовим речима, представљени подаци говоре да опасност постоји, да је стална и да може да се смањи само заједничким радом државних органа, цивилног друштва и родитеља.

Фондација "Тијана Јурић" покренуће 23. октобра петицију за увођење казне доживотног затвора за убице деце и младих - најавио је оснивач фондације Игор Јурић. Потписивање петиције организоваће се у 30 градова широм Србије, а планирано је да се прикупи 500.000 потписа.

Шта правници мисле о иницијативи за увођење казне доживотног затвора ? Шта би требало мењати у казненој политици како би се смањио број кривичних дела над децом и малолетницима?

Гости емисије У средишту пажње су - др Горан Илић, професор кривичног права са Правног факултета БУ, Небојша Шаркић, професор породичног права на Правном факултету Универзитета Унион и др Миодраг Мајић, судија Апелационог суда у Београду, председник УО Центра за правосудна истраживања. На почетку емисије чућемо и Игора Јурића, оснивача Фондације "Тијана Јурић".

Уредник и водитељ је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи