Доживети стоту

Данашње издање емисије биће у знаку јубилеја и бањског туризма. Говорићемо о Десетој олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба, која крајем септембра почиње у Врњачкој Бањи. На манифестацији ће учествовати више од хиљаду пензионера из Србије, али и из региона, Шведске, са Кипра и других крајева света. Тим поводом у госте нам долази др Драгана Динић, секретар Олимпијаде и председник Геронтолошког друштва Србије.

Минуте за здравље посветићемо бањско-медицинском туризму и лековитостима извора Врњачке Бање, а поводом великог јубилеја - седам деценија од оснивања Специјалне болнице "Меркур". О лечењу дијабетеса и другим благодетима те болнице говориће директор, др Дејан Станојевић.

Рубрику за добру књигу резервисали смо за руске афоризме "Велико у малом" у преводу Александра Чотрића, а у историјској радио-читанци ћемо се вратити у време стваралаштва књижевнице, филозофа и преводиоца Анице Савић Ребац.

Уредник и водитељ: Марина Стојадиновић.

Музички уредник: Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страна: Учесници Олимпијаде трећег доба. 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво