Новости дана

Секретари Црвеног крста из општина Пећ, Грачаница и Драгаш - Момо Дашић, Света Живић и Зећир Зурапи - пуштени су на слободу након што су ноћас приведени у акцији специјалних јединица косовске полиције. Живић, као и секретари Црвеног крста у Новом Брду, Витини и Обилићу - Драган Стојановић, Томислав Ракић и Зоран Васић, треба данас да се јаве полицији на информативни разговор. Полиција је у Грачаници и Драгашу одузела печате Црвеног крста и у кућама приведених запленила документа о социјално угроженим породицама. Припадници РОСУ су били и у просторијама координатора Црвеног крста за Косово и Метохију у северном делу Косовске Митровице, и у згради општине Обилић, у селу Племетина, одакле су изнели документацију.

Хрватска полиција је после истраге поводом паљења српског недељника "Новости", поднела кривичну пријаву против председника Аутохтоне-хрватске странке права Дражена Келеминца. Како преносе хрватски медији, пријава је поднета због јавног подстицања на мржњу и насиље према српској националној мањини. Келеминец је у протеклих десет дана у центру Загреба два пута палио примерке српског недељника "Новости".

У Русији и Белорусији почињу војне вежбе "Запад-2017" у којима учествује више од 12 хиљада војника, саопштило је руско Министарство одбране. Од тог броја, 3 хиљаде војника је стационирано у Белорусији. Белоруски министар одбране одбацује све критике због организовања тих маневара и наглашава да нису уперени против западних земаља, да су одбрамбеног карактера и да се не крше међународни споразуми. На западу тврде да пре свега брину због нетранспарентности са руске и белоруске стране и да ће много више војника, чак и до 100 хиљада, учествовати у маневрима. 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи