Време спорта и разоноде

Кошаркаши Србије обезбедили су, према очекивању, пласман у завршницу Првенства Европе, па ћемо, уочи недељног сусрета са селекцијом Мађарске, угостити Владимира Кузмановића. Директор мушких репрезентативних селекција изнеће нам своје виђење шампионата који је у току, сазнаћемо и друге актуелности из света овог атрактивног спорта.

На Европском првенству у боћању, одржаном у италијанском Салуцу, наша Наташа Антоњак освојила је две медаље. Разговараћемо и са Николом Росићем, либером наше одбојкашке репрезентације, пред повратак у Крајову, где игра за тамошњи клуб Универзитатеа.

Идемо у сусрет бициклистичкој трци кроз Војводину, као и великој планинској трци у Овчар бањи. У Кутини, родном месту легендарног Фрање Михалића, сутра се одржава велика улична трка, у знак сећања на велико име атлетског спорта. Доћи ће нам у госте и Игор Гачић, дугогодишњи секретар стручног штаба наших фудбалских репрезентативних селекција. Управо се вратио из Аустралије, у којој је боравио три месеца и срео доста наших људи који се баве спортом.

И ове суботе најављујемо низ манифестација забавно- туристичког карактера, којима Србија обилује. У Новом Саду одржава се `Пиано фест`, у Суботици Јесењи фестивал јеврејске културе, у Ћуприји `Матићеви дани`, а ускоро ће и Вуков сабор у Тршићу. Најављујемо и `Мамут фест` у Кикинди, `Купусијаду` у Мрчајевцима, `Бранково коло` у Сремским Карловцима, шабачку `Чивијаду`, `Пударске дане` у Иригу, `Бербанске` дане на Палићу, `Етно фест` у Параћину, фестивал анимираног филма `Златни пуж` у Врању.

Ексклузивно, током емисије, разговарамо и са Нађом Хигл, светском првакињом у пливању 2009. године у Риму, која је одлучила да врати награду почасног грађанина Панчева, написавши на свом блогу да је у овом месту- вишак. 

Поред тога што ћемо пратити  актуелности из света спорта и кретање резултата на утакмицама наших и европских фудбалских првенстава, и овога пута биће интересантних гостију из света музике. Дајана Ивин, иначе лице с насловнице ове најаве, међу колегама је позната као врстан интерпретатор, запажена је по студијском раду и пратећим вокалима највећим звездама регионалне сцене, укључујући Здравка Чолића, Арсена Дедића, Кемала Монтена. Дошао је час да се и самостално представи, први пут у медијима чућемо њену песму `Још ову ноћ` коју прати и атрактиван спот.

На `Дорћол плацу` биће одржана европска премијера музичког остварења `Више, за два клавира, баритон, глумца и хор викача` - о томе нам прича сопран Александра Аливојводић. Некадашњи министар културе и својевремено председник Народне скупштине Србије Предраг Марковић на јавну сцену се враћа као писац романа `Заповедник ништавила`.

Позориште лутака `Пинокио` нову сезону започело је гостовањем представе `Макс Металик` на међународном фестивалу у Хелсинкију. Александра Ковач учествује, као једини представник Србије, на такмичењу `Покажи нам свог музичког генија`. Музичар, рокер, писац, историограф из Смедерева Еди Саша Ђорђевић објавио је нови роман под називом `Устаник`. Чућемо и нову песму Нене Белана и `Фиуменса`, чијем споту је велики допринос дала наша уметница Анамарија Вартабедијан.

Марина Баошић Чворовић представиће нам своје ново, треће књижевно остварење.

И ове суботе чућемо витеза кулинарства Милијана Стојанића, са предлогом јеловника за недељни ручак, као и  Алму Харашић Бремец, потпредседницу Савеза кувара медитеранских и европских регија из Сплита. Придружиће нам се и Љуба Нинковић, који је недавно - упркос свом музичком стажу дугом безмало пола века- објавио свој први соло албум у каријери.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи