Мозаик времена

Слободан Милошевић, председник Савезне Републике Југославије, свечано је отворио, 14. септембра 1997. године, далеко пре рока завршен аутопут Фекетић-Суботица.

Генерална скупштина ОУН усвојила је Споразум о потпуној забрани нуклеарних проба 10. септембара 1996. године. Истог датума, само пет година касније Савет безбедности УН укинуо је ембарго на увоз оружја Савезној Републици Југославији, који је уведен марта 1998. године. А када је 16. крајишка бригада, 10. септембра 1993. године, одлучна да се супротстави ратним профитерима и избори за бољи положај бораца и инвалида, блокирала ужи центар Бањалуке, новинари су микрофоне окренули ка Радовану Караџићу.

Терористички напад на САД догодио се 11. септембра 2001. године.  Јавности се обратио тадашњи председник САД Џорџ Буш. Изјаве саосећања са америчким народом упутио је председник Русије Владимир Путин.

На суђењу Слободану Милошевићу пред Хашким трибуналом 15. септембра 2005. године као сведок позван је Војислав Шешешељ. Судији није остало ништа друго него да се захвали.

Пратимо утакмице српске кошаркашке репрезентације на Европском првенству, а ми подсећамо на финале Светског Првенства у Шпанији 14. септембра 2014. где су наши момци освојили сребрну медаљу. Снагу су одмеравали са репрезентативцима САД-а.

Радио Београд 1, 10.05

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се