Време спорта и разоноде

Живот пише романе, многа његова поглавља крију се крај нас, на сваком ћошку, само их треба регистровати. Породични магазин Радио Београда 1 управо инсистира на тим лепим причама, свакодневним, представљајући људе који су свој живот испунили занимљивим хобијима или су га у потпуности посветили спорту или било којој врсти уметности. Тијана Шотић, дама с насловне стране ове најаве, долази да нам представи фризби- голф, спорт настао у Америци средином седамдесетих година. Тијана, уз то, упражњава и акро- јогу, савремени плес, ваздушне акробације и стој на шакама.

Још једна интересантна дама је с нама у данашњој емисији- зове се Сандра Димић. Иако трговац по струци, апсолутно је опседнута риболовом, и то оним шаранџијским. Од удице се ретко одваја, због пецања путује земљом и светом, најдражи јој је примерак шарана од 28 кг, кога је упецала на језеру Пелагићево, у Босни и Херцеговини. С њом у друштву је такође успешан риболовац Крсто Димић, такође пун интересантних прича о пецању, које у исто време и смирује и подиже адреналин.

Једна је - Србија. Баш тако, само једна девојчица у нашој лепој земљи носи њено име, Србија Симоновић. Седмогодишња млада дама с Авале вишеструко је талентована, тренирала је гимнастику, мачевање, фул контакт, пева у школском и црквеном хору, не зна куда би пре и зато је другари бескрајно воле. Биће с њом и њен тата Владица, објаснити нам зашто је Србија добила баш то име, а њена рођена сестра Слобода и како ће, у договору са тројицом синова и супругом Аном, која чека нову бебу, усмерити јунакињу наше приче.

Фудбалски тренер Зоран Ђорђевић стручну каријеру започео је у свом Пироту, наравно у Радничком, али може се рећи да је човек који је оставио огроман траг у равоју фудбала на тлу Африке и Азије. На тренерској клупи седео је, поред осталог, у Јемену, Судану, Бангладешу, Сирији, Филипинима, Ирану, Бахреину, Катару, Јужном Судану. Чак је и Би-Би-Си снимио 75- минутни документарни филм о њему под називом "Тренер Зоран и његови афрички тигрови".

Пре три дана из штампре је изашла антологија савременог руског афоризма "Велико у малом", на којој је дуго радио, превео с руског и приредио наш познати сатиричар Александар Чотрић. Биће то медијска премијера овог издања, уз напомену да је Чотрић- уз сва остала признања и титуле током каријере- члан Московског клуба афористике.

Јуниорска првакиња Европе у скоку у даљ Милица Гардашевић убедљиво је победила на отвореном првенству Будимпеште. ФК Јединство из Каленића, у пожешком крају, обележио је 70 година постојања.

Доктор Мирослав Жуњић, председник Клуба љубитеља играчака, најављује сутрашњу берзу за малу и велику децу.

Јована Миланов, млада кантауторка, већи део својих нежних година провела је уз коње, па свој акустични концерт сутра одржава управо на хиподрому на Царевој ћуприји. Ирена Вујовић, председница градске општине Савски венац, говори о дечјим летњим играма, али и о `Булевару шаха`, јединственој манифестацији за љубитеље древне игре на отвореном простору, у прелепом амбијенту Хајд парка, на Топчидерској звезди. Најављујемо и другу "Ноћ музике" која ће се одржати 1. септембра на Ташу.

Баш се трудимо да вам, из суботе у суботу, дочарамо атмосферу или најавимо догађаје ведне пажње, културно - туристичке маниефстације од Суботице до Сурдулице, а и шире, како би свако пронашао нешто за себе. У Крушевцу је у току фестивал православног филма `Снажни духови`, у Ивањици `Нушићијада`, а следе и бројна друга дешавања широм Србије. У Пироту ће се одржати Фестивал сира и качкаваља, у Бујановцу  `Шкембијада`, на Копаонику Дани вргања, `Фиш фест` крај Небојша куле на Дорћолу, `Златни котлић гејзера` у Сијаринској бањи, Дани пива у Зрењанину. У Малом Црнићу, прецизиније у Смољинцу, дешаваће се `Фијакеријада`, "Страшилијада" у Бољевцима, у Пожаревцу `Љубичевске коњичке игре`, у Сокобањи интересантни `Маратон жеља`.

Препоручујемо и Фестивал књиге у Аранђеловцу, Фестивал уличних свирача у Новом Саду, међународни фестивал студентских позоришних сцена `Урбан фест` у Нишу, `Органик лајв фест` у Београду, међународну изложбу ситних животиња у Пожаревцу, Сабор игре у Бору, фестивал фолклора `Лала` у Зрењанину.

Током емисије пратићемо и кретање резултата на домаћим и европским фудбалским утакмицама, пратити информације из осталих спортова и света који нас окружује. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво