Време спорта и разоноде

Баја Банге Намкосе, дама с наше насловне стране, запажена је у улози Ларисе у тв серији `Војна академија`. Пошто јој је једна слика са снимања објављена је у новинама, Бају је пронашла очева фамилија из Централноафричке републике и тако им је, први пут у животу, отишла у посету. Баја је, иначе, један од заштитних знакова `Спорт клуба`, где ради већ четири године.

Да живот пише романе, потврђује и наредна прича. Прошле године представили смо ранч `Урбан каубој` из Гроцке, који је рај на земљи, и због великог броја коња и других животиња, и због гостопримства домаћина. Овај део Београда запао је за око и једној младој Францускињи, родом из Србије, зове се Стефани. Долазила је често са својим младићем, иначе Шпанцем. Епилог- догодило се венчање, наравно у Гроцкој, на тамошњим Виноградима, а кум је одабран акламацијом, младенци су и ту били сложни-  Ненад Паунић, власник ранча.

И ове суботе испратићемо велики број културно-туристичких манифесатација које се дешавају у Србији или ће се одвијати током наредне седмице. Најављујемо `Бир фест` , Фестивал младих у Голупцу, Фестивал филмског сценарија у Врњачкој бањи, Фестивал изворне српске песме у Приликама код Ивањице, `Дане крстурске паприке` у Руском Крстуру, фестивал `Свет музике` у Сирогојну, Рашке духовне свечаности, међународни фестивал фолклора у Лебану, `Златне руке Бруса`, `Прву хармонику Србије` у Соко бањи, `Срем фолк фест` у Сремској Митровици, спортски меморијал `Сафет Маврић Ћако` у Новом Пазару, Јадовнички ултрамаратон у Пријепољу, као и `Рок вилиџ` у Банатском Сокоцу.У госте нам долази и државни репрезентативац у ватерполу Никола Јакшић.

Кануисткиња Николина Мијушковић већ неколико месеци не зна за предах - било је, у међувремену, доста успеха, највећи на недавно одржаном Европском првенству у Београду, где су јој припале две медаље- једна самостална, друга у двоклеку, са Николином Милић. Будући да је истинска будућност овог спорта, попричаћемо са задовољством с Николином Мијушковић и њеним тренером Јованом Бандином.

Издавачка кућа `Витез` објавила је компилацију најбољих афоризама Александра Чотрића. У галерији СУЛУЈ у току је међународна изложба `Меке скулптуре - тешке мисли`, а у галерији `Арт 55` у Нишу изложба графика и цртежа уметника из Италије. Графике и слике излажу заједно и Слађана Маринковић и Милош Шебековић у галерији `Сингидунум`. Представљамо и СОФУ - то је непрофитно удружење које има за циљ да омладини и студентима омогући да се бесплатно баве спортом.

Гост у студију биће и одбојкаш Вук Милутиновић, блокер `црвено белих`, најтрофејнији играч у историји ОК Црвена звезда, с којим је освојио чак 14 пехара. Како смо га пратили током претходних година, премијерно у емисији Време спорта и разоноде објављује да ће у новој сезони играти за трофејни румунски клуб Динамо из Букурешта,с којим је прекјуче потписао уговор. 

Пратимо све актуелности из света спорта, као и дешавања у јавном, културном и уметничком животу. Неће изостати ни редовни предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво