Мозаик времена

На дан свог пунолетства 6. септембра 1941. године краљ Петар II Карађорђевић послао је из Лондона поруку народу Југославије.

Савезна скупштина Републике Југославије заседала је 4. септембра 1992. године. Тема окупљања расправа о поверењу влади Милана Панића и и извештај о учешћу Југословенске делегације на мировној конференцији у Лондону 26. и 27. августа. Први је говорио председник Југославије Добрица Ћосић.

На свечаности поводом почетка изборне кампање 2. септембра 1997. године у Центру Сава окупили су се чланови, симпатизери и председништво јединствене листе коју су сачињавале три странке: Социјалистичка партија Србије, Југословенска удружена левица и Нова Демократија. Генерални секретар СПС-а Горица Гајевић о пуним силосима и мануфактури Србије. У име левице-редитељ Љубиша Ристић.

Председник председништва Србије Слободан Милошевић одржао је говор по окончању радова на електрани у Пироту 7. септембра 1990. године.

Књижевник Мирослав Крлежа говорио је о политичком ангажману у литератури и паланачким срединама 2. септембра 1966. године на Цетињу.

Радио Београд 1, 10.05 

 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво