Време спорта и разоноде

Гост породичног магазина Радио Београда ове суботе је, уз остале, Дејан Мајсторовић, члан ненадмашне 3x3 репрезентације Србије у баскету, која је одбранила титулу светског првака на шампионату планете у Нанту. На овом такмичењу, Дејан је изабран за најкориснијег играча првенства,а са момцима из селекције, готово сваког викенда учествује на бројним турнирима широм планете.

Андрија Бајић, публици препознатљив као један од чланова братског дуета Браћа Бајић, налази се на челу Урдужења естрадних уметника и извођача Србије. Управо из ове организације потекла је идеја и већ заживела у стварности да више естрада не може да функционише без обавезног пореза држави, без обзира да ли је реч о певачима, групама, водитељима, угоститељима. Из прве руке сазнаћемо како ће све то изгледати у пракси и ко гарантује да све то не остане мртво слово на папиру.

Матилда Вељковић у студио нам долази с књигом Змај и Милена, која је повест о древној српској магији. Влашке, ромске, источњачке чари и чини, бајалице против урока наших бака- тек су неке од тема које побуђују пажњу. Врхови Хомоља углавном су епицентар већине дешавања у овом штиви, утврдићемо и разлике између црне и беле магије, сазнати ко су људи који у њих верују, да ли их се људи неоправдано плаше, јесу ли ту крај нас....

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Гран при фајнал сикса у кинсеком граду Нанђингу, после победе над селекцијом Италије. О овом престижном турниру, где Србију с правом сврставају у ред фаворита, разговарамо с нашим гостом, познатим одбојкашким тренером Јовицом Цветковићем. У прошлој сезони са Визуром је освојио титулу шампиона и увео је у Лигу шампиона. Са светског првенства у атлетици, које се одржава у атлетици, јавиће нам се колега Радослав Симић. Пратимо и јуниорско првенство Европе за ватерполисте, које се одржава у Београду. Разговарамо и са кошаркашем УНИКС-а из Казања Данилом Анђушићем, који се тренутно одмара у Србији.

Изузетно богат викенд је пред нама када су у питању туристичко-културне манифестације у Србији. Најављујемо `Дане Бате Стојковића` у Врњачкој бањи, `Бубијаду` у Шапцу, `Белмужијаду` у Сврљигу, Словачке народне свечаности у Бачком Петровцу, џез- театар фестивал `Нишвил`, `Азањску погачијаду`, `Дружијанцу` у Суботици, `Дане банице` у Белој Паланци, `Бруски котлић`, `Вражогрначки точак`, Дане Бразила у Новом Саду, Драгачевски сабор у Гучи, манифестацију `Прођох Левач, прођох Шумадију` у Рековцу. Међународна радионица анимираног филма `Златни пуж` одржава се у Врању. Косјерић је домаћин 14. интернационалног арт- кампа, а КУД Копаоник из Лепосавића фестивала песме и игре.

Чућемо Мају Татић, певачицу из Бањалуке, која је снимила прелепу песму, насталу у ауторској радионици Јадранке Стојаковић, то је последња композиција коју је направила прослављена кантауторка. Карикатуриста Тошо Борковић из седмице у седмицу осваја награде на међународним конкурсима, овога пута једну такву `зарадио`  је у Турској. Познати певач и глумац Зафир Хаџиманов појавиће се у једној роли тв серије `Немањићи- рађање краљевине`. Наташа Бојанић представља се изложбом керамике под називом `Ток мисли` у уметничкој галерији `Стара капетанија`. `Другачији дух портрета`- назив је изложбе у галерији `Блок` на Новом Београду, аутор је академска уметница и чланица УЛУС-а Тара Родић. Током емисије чућемо и неизоставни предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи