Новости дана

Радници "Гоше", који су дуже од четири месеца били у генералном штрајку, одлучили су да наставе штрајк и најавили су радикализацију, сазнаје РТС. Према најавама, радници ће извести виљушкаре испред Управне зграде, како нико не би могао да уђе у круг фабрике. Како сазнаје РТС, у понедељак ће одлучити да ли ће наставити и са штрајком глађу.

Министар одбране Александар Вулин, у пратњи начелника Генералштаба Љубише Диковића, посетио је Команду копнене војске и Здружену команду Војске Србије у Нишу. Министар Вулин је најавио да ће држава радити на даљем јачању војске и побољшању стандарда њених припадника.

Шведски премијер Стефан Левен донео је одлуку да реконструише владу због скандала у вези са цурењем осетљивих података. Владу ће напустити  министар унутрашњих послова и министарка инфраструктуре. Цурење информација из 2015. године дозволило је запосленима у службама у иностранству приступ поверљивим подацима шведске владе и полицијским базама података. Посао одржавања база података и друге информационе делатности шведска агенција за саобраћај препустила је компанијама Ај-Би-Ем у Чешкој и Ен-Си-Ар у Србији, а каснијом истрагом утврђено је је да су неовлашћене особе у Чешкој и Србији имале приступ поверљивим информацијама.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи