У средишту пажње

Зашто настају и како се лече обољења простате? На које симптоме би требало обратити пажњу како би се спречиле уринарне инфекције?

Бенигно увећање простате је често обољење мушкараца између 50 и 80 године. Цак између 50 и 90 одсто мушкараца у том узрасту има неку од тегоба! Након 45. године, карцином простате је један од најчешћих тумора код мушкараца !Који су први симптоми и компликације и како се изборити са проблемом ? Како се манифестују благе тегобе и када је неопходно обратити се урологу?

У емисији говоримо и о непријатном проблему од кога више пате жене- чак 40 одсто зена, нарочито у познијим годинама- а то је неконтролисано мокрење. Како ублажити тај медицински проблем, односно како се лечи " мокраћна инконтиенција"?

Гост здравствене трибине емисије У средишту пажње је прим. др Мирко Јовановић, уролог из Клинике за урологију Клиничког центра Србије.

Бројеви телефона за укључења слушалаца су:( 011) 322 50 99 и ( 011 ) 322 52 99.

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се