Време спорта и разоноде

Данас почиње Европско првенство у гађању малокалибарским оружјем у Азербејџану. Баку ће, током осам наредних дана, бити домаћин најбољим стрелцима Старог континента, међу њима ће бити и гошћа данашње емисије Андреа Арсовић. Непосредно пред пут, поделиће своја размишљања, очекивања и наде са слушаоцима породичног магазина Радио Београда 1.

Са нама је и млади бициклистички судија Марко Живановић - управо овог викенда очекује се расплет у вези `Трке око Француске`, па ћемо то искористити за актуелне приче из међународног и домаћег бициклизма. Марко је врло добро прихваћен у европским круговима, судио је првенство света, ускоро ће и финале Светског купа за даме у Мадриду, уједно је и председник судијске комисије Бициклистичког савеза Србије.

Настављајући традицију да у емисији представљамо будуће асове у свим областима живота, данас ћемо угостити и 16-годишњег Милоша Пропрочића. Иако је од рођења имао астму, Милош је показао храброст, жељу и вољу и званично је проглашен за истински бисер краљице спортова у годишњем проглашењу Атлетског савеза Београда. Троструки је првак Србије у брзом ходању.

С њим долази и искусни тренер и спортски директор атлетског клуба Сурчин Звонко Лозанчић, који је пронашао себе управо у откривању талената, за које су врата ове спортске дружине увек широм отворена.

Почиње и нови фудбалски шампионат Србије, кошаркаши су стартовали с припремама за Европско првенство у Истанбулу, бележимо и друга дешавања из света спорта. Уз остало, представљамо рафтинг клуб `Еко Лим` из Прибоја, који је на недавно одржаном првенству света заузео одлично седмо место. Пратимо и најављујмо низ културно- туристичких манифестација које се одржавају широм Србије - Сабор фрулаша у Прислоници, `Гејзерске ноћи` у Сијаринској бањи, музички фестивал оркестара у Кикинди, музички фестивал `Ђурђево отвореног срца`, `Вождове дане` у Великој Плани, `КОФ`- Кикиндски омладински фестивал, смотру фолклора `Шумадијски опанак` у Аранђеловцу, као и предстојеће догађаје - Шабачки летњи фестивал и `Златар фест`. Пратимо и фестивал `Прва хармоника Србије у Јагодини и Сомборско спортско лето`.

Представом `Дама с камелијама`, Народно позориште, први пут у историји, гостовало је у Кини, на фестивалима у Пекингу и Шангају, о чему нам прича глумица Марија Вицковић. Етнографски музеј има предвиђено гостовање у Националном музеју Индије, у Њу Делхију. Јеврејски хор `Хашира` из Новог Сада освојио је сребрну медаљу у категорији духовне музике на фестивалу у Немачкој. Карикатуриста `Вечерњих новости` Тошо Борковић наставља брилијантни низ међународних награда - овога пута овенчао се Златном оливом, на интернационалном конкурсу карикатуре у Керенији, на Кипру. Поводом 50 година манифестације `Нушићијада`, снимљен је пригодан документарни филм. `Брод је изненада потонуо`- назив је изложбе младе новосадске уметнице Мие Ћук у београдској `Артгет` галерији. У Вашингтону су управо завршене прве Олимпијске игре у роботици. Представници Србије оставили су импресиван утисак. Стижу у наш студио учесници такмичења Теодора Голубовић и Филип Старчевић, као и њихов ментор Вук Вујовић.

После романа `Убиство у Капетан Мишиној`, Ненад Новак Стефановић, писац и новинар, има нови књижевни бестселер - `Водич кроз љубавну историју Београда`.

Уз остало, наш гост у овом делу говори о затајним љубавима Иве Андрића, Милутина Миланковића, краљевских парова из династија Обреновић и Карађорђевић.

Група `Рајске птице` лако би могла бити `следећа ствар` домаће поп сцене. Њихове мелодичне песме идеалне су за вреле летње дане, па не сумњамо и да ће после гостовања у нашој емисији стећи доста нових поклоника и симпатизера.

Искористићемо прилику да представимо још једно ново име на музичкој сцени. У личној карти и осталим подацима стоји јој - Теодора Радовановић, на музичкој сцени представља се искључиво и само као Теодора, а ми ћемо премијерно чути једну њену нумеру, чији је комплетан аутор. Да потврдимо епитет емисије која радо указује шансу новим именима и надама.

Неће изостати ни друге актуелности и занимљивости из света спорта, као и јавног, културног и уметничког живота. Ти је и неизоставни рецепт витеза кулинарства Милијана Стојанића, који увек има неодољиве предлоге јела за недељни ручак.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи