Српски на српском

Молим те, погледај где ми је она ЦРвена хаљина! Како која хаљина? Па она ЦРвена хаљина коју сам купила прошлог лета на мору, поред оне посластичарнице под великом ЗЕленом тендом, где смо стално јели сладолед. Не сећаш се те ЗЕлене тенде?! Како се не сећаш? Добро, јесте свака друга тенда на мору зеЛЕна, али ова је била баш раскошна... ма, није важна тенда, важно је да нађемо моју ЦРвену хаљину!

Јесте, признајем да сам прошле године стално носила црВЕно, али ова коју бих сад да обучем је црВЕна као жар, као крв, као зрела трешња, као паприка.... има фалте, брателе, велики дехолте или деколте, како се већ каже.... и.. не, нема дугмад. И даље се не сећаш? Да обучем било коју ЦРвену хаљину, ако баш хоћу да будем у црВЕном? Па не може то тако! Ја хоћу своју једну једину, морску ЦРвену хаљину, а не било коју црВЕну коју сам купила на распродаји, и која ме подсећа на празан новчаник. Кад је обучем, хоћу да се сећам мора, сунца, плаже, лета, па и својих ЦРвених изгорелих рамена... и ако ми је из ових стопа не пронађеш, узећу твоју кредитну картицу и купићу нову.... макар отишли у црВЕно!

Драмска уметница: Јадранка Селец

Аутор и уредник: Мирјана Блажић

Српски на српском Српски на српском

Autor:
Мирјана Блажић

Свака грешка у језику има своју причу. Ко нађе грешку, ваљаће му и објашњење, ко не нађе, нека слуша причу, наћи ће се грешка сама. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи