У средишту пажње

Са каквим проблемима се суочавају грађани приликом уписа објеката у катастар непокретности и уписом права својине? На који начин отклонити те проблеме? Како до бржег и ефикаснијег катастра?

За две године, откад је усвојен Закон о озакоњењу, пописано је 2,2 милиона нелегалних објеката и донето стотинак хиљада решења за озакоњење. Међутим, поједини грађани који су озаконили објекте и добили решење, сада имају проблем да упишу право својине у катастар непокретности , јер деле парцелу са још готово 80 власника. Стручњаци указују да ће се такве ситуације дешавати све док не буду усаглашени Закон о општем управном поступку и Закон о озакоњењу.

Како исправити грешку при упису власништва? На који начин омогућити да правоснажна решења о озакоњењу буду одмах спроводива? Како исправити пропусте приватних геодета направљене приликом уписа броја парцеле? Колико је времена потребно да би се исправио вишедеценијски проблем и шта се предузима у реформи катастра?

Гошће емисије У средишту пажње су: Даринка Ђуран, помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Маја Радовић из Републичког геодетског завода. 

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић

Извор слике са насловне стране: geoerc.com

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи