Мозаик времена

По извештају Хидорметеоролошког завода, јутро 15. јула 1988. године освануло је сунчано. Београђани су се спремали на посао, а на Тргу Маркса и Енгелса окупили су се они који су се борили да им одрађени посао буде плаћен. Наиме, радници „Агрокомерца“ дошли су из Велике Кладуше да искажу незадовољство постојећим стањем у фабрици. Да подсетимо у питању је 1988. година и Трг Маркса и Енгелса, а не 2017. и Трг Николе Пашића.

На обележавању јубилеја, деценије постојања странке, 17. јула 2000. године говорио је, наравно, њен председник Слободан Милошевић. Са стажом растао је и ентузијазам доносећи нове планове у позиционирању странке, такозвану сендвич тактику. Лево левица, десно десница а СПС у средини.  

У Београду 19. јула 1991. године проћаскали су Вук Драшковић и Стипе Месић. Мало о зидовима, рату и међама док још није стигао геометар.

Музеј шљивовице отворен је 12. јула 2003. године у Рибници код Мионице. Где је ракија ту је и здравица. Здравило се, и снага и умеће одмеравали на 35-ој Косидби на Рајцу 15. јула 2007. године. Са једним од Змајева са Рајца разговарао је Борислав Вучетић.

Када се спомене име Миња Субота сетимо се емисије коју је годинама водио "Музички тобоган", као и великог броја дечијих песама које је отпевао са хором "Колибри". Богата каријера у служби најмлађих. Ипак мало се зна да је Миња Субота страствени колекционар фотоапарата, камера и радио апарата о којима је говорио 20. јула 2011. године у емисији "Поноћни варијете". Које благо крије колекција?

Радио Београд 1, 10.05 

 

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво