Спортски споменар

Репризирамо емисију у којој нам је гост атлетичар Ненад Стекић. У историји овог спорта остаће упамћен као први белац који је у даљ скочио 8 метара 45 сантиметара. Уз то, магичну границу од 8 метара прескочио је чак 144 пута, по чему га још нико није надмашио. Осим бројних победа на најквалитетнијим светским аткетским минтинзима, Ненад Стекић је освојио три сребрне медаље на Европским првенствима, две на Медитеранским играма, док са Универзијада има златну и сребрну медаљу.

У емисији ће између осталог говорити какав је осећај летети кроз ваздух 8 метара. Биће речи о најдражим победама, најтежим ривалима, а присетиће се и како је дочекан у Југославији после 6-ог места на Олимпијским играма у Монтреалу, када је спортска јавност од њега очекивала медаљу.

Као младић Ненад Стекић је свирао гитару. Имаћете ретку прилику да чујете и мелодију "Даље, даље" коју је снимио са групом "Заједно" и Бором Чорбом, тада на почетку музичке каријере.

Аутор: Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво